| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Zdravlje

Šta nikako ne treba da jedete kasno?

 Zdravlje
 Pregleda: 825
 Dodao/la: Davor
 Datum: 2012-03-12
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 0.0/0

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          




Ako volite da nešto gricnete kasno uveče, nemojte to sami sebi da prebacujete, ali bilo bi dobro da znate koja hrana je najbolja. Ako jedete tešku hranu to bi moglo da vam poremeti san, zato kad pružite ruku prema frižideru, setite se ovog spiska.

1. Masna hrana: Teška i masna hrana uveče neće vam pomoći da zaspite, a i ako uspete, verovatno ćete se buditi noću jer će vas stomak zaboleti u pokušaju da svari sve te masnoće. Zato izbegavajte brzu hranu, orahe, sladoled i slične stvari.

2. Slatkiši: Možda vam jedna kockica čokolade neće smetati, a biće vam dovoljna da imate slatke snove. Ali ako pojedete više od toga, vašem organizmu će trebati dosta energije da tokom noći sve to svari.

3. Crveno meso: Kao i masna hrna, i meso će vam teško pasti. Svinjetina je naravno najteža, ali isti efekat po vaš stomak može da ima i velika porcija piletine ili ćuretine. Umesto toga odlučite se za posniju varijantu, npr. ćureće grudi uz čašu jogurta.

4. Začinjena hrana: Začini mogu blagotvorno da deluju na vaš organizam, ali uveče izbegavajte začinjenu hranu, posebno ljuto. Začinjena, zabiberena hrana teško pada na stomak, a začini mogu da utiču i na vaša čula i "probude" vas baš kad legnete u krevet.

5. Kasno večernje grickanje ne treba da se pretvori u kasni obrok. Trudite se da ne unesete više od 200 kalorija, kako znate i umete. I ono što je pozitivno u svemu: imajte na umu da kasni obroci ne moraju da znače da ste pokvarili vaše dobre dnevne navike u ishrani. 

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]



Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 351


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA