| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Zanimljivosti

Slovenci prave poštansku marku sa ukusom mora

  Pregleda: 708
 Dodao/la: 
Neo
 Datum: 2013-05-15
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 0.0/0

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          
Pre par meseci Belgijanci su ponudili poštansku marku sa okusom cokolade a sada su to ucinili Slovenci - poštanska marka sa ukusom mora.Ova neobična Slovenačka markica će pojaviti u prodaji... 
u septembru mesecu.U slovenačkoj pošti ističu da su rešili  tehnicki problem nanosa vrlo tankog sloja fino mlevene morske soli.

Slovenačke poštanske markice sa okusom mora su sa motivima morskih riba koje ce biti pokrivene kako smo i rekli tankim slojem soli iz slovenske solane Sečovlje.

Inicijativu za izdavanje poštanskih marki "s okusom soli" dao je piranski filatelist Mitja Jancar, s dizajnerom Matjažem Ucakarom ujedno je i autor serije na kojoj će se prikazati morski organizmi iz piranskog akvatorija.
"Slane poštanske marke  biće svetska novost",izjavio je Jancar za Slovenske novice.

Jancar je hteo da promoviše državu Sloveniju preko morske soli iz Pirana a na ideju je došao kad je islandska pošta izdala prigodne marke s vulkanskim pepelom, kako bi obeležila erupciju vulkana.Jer je pre dve godine jedno vreme bio zatvoren vazdušni prostor u dobrom delu Evrope, zbog tog islandskog vulkana .Dok je Maroko izdao seriju prigodnih poštanskih maraka posutih peskom iz svog dela Sahare.

"Marke s okusom mora uveren sam da ce doneti odličan reklamni ucinak za Sloveniju i Piran", izjavio je Jancar.
 Zamenica gradonačelnika Pirana Meira Hot dodala da predstavljanje riba na prigodnim markama ucvršcuje mediteranski imidž zemlje koja se obično promoviše kao srednjeevropska destinacija na geografskoj karti.

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 287


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA