| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Zanimljivosti

Šest otkrića ,zaboravljeni tragovi iz Drugog svetskog rata

 Zanimljivosti
 Pregleda: 1156
 Dodao/la: Neo
 Datum: 2013-05-15
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 5.0/1

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          




I danas posle toliko godina od završetka drugog svetskog rata ljudi širom planete nailaze na zaboravljene "tragove" Drugog svetskog rata Internet sajt Cracked.com napravio je listu najzanimljivijih tih otkrića,.... uz pitanje šta nas još to čeka u budućnosti tj na šta još čeka arheologe ili slučajne pronalazače?

1.Pronalazak Gebelsovog bunkera i skloništa Hitlerovih telohranitelja
Dok su radili temelje Memorijalnog centra za žrtve Holokausta 1998. godine, građevinari su naleteli na neobično otkriće  podzemni bunker nacističkog majstora propagande Jozefa Gebelsa.Uspeo je preživeti bombardovanje.
Osam godina ranije jednako je iznenađenje prouzrokovalo otkriće podzemnog bunkera telohranitelja nacističkog vođe Adolfa Hitlera (pripadnika formacije "SS Leibstandarte Adolf Hitler"), podzemni bunker je bio krcat oružjem,šlemovima i muralima koji prikazuju  vođu tećeg rajha Hitlera. To se dogodilo zahvaljujući pripremama koncerta benda Pink Floyd The Wall: Uživo u Berlinu, zbog čega je bilo nužno očistiti područje od zaostalih mina.

2.Stanica za nadzor u Americi
Kanađani su ostali u čudu kada su 1981. godine shvatili da su još davne 1943. godine Nemci pod punom ratnom opremom boravili na tlu njihove države.Tada je slučajno otkrivena stanica za nadzor vremenskih prilika u New Foundlandu, koju su nacisti maskirali kao kanadsku.

3.Svastika u šumi
Dovitljivom hortikulturom, nacisti su uspeli natjerati prirodu da radi za njih svake jeseni toliko godina posle sloma trećeg rajha. Usred šume borova nedaleko od Zernikowa u Nemačkoj,posadili su listopadno drveće tise na površini od gotovo četiri četvorna kilometra."Žuti simbol" od drveća- svastike u zelenom okruženju otkrio je jedan pilot tek 1992. godine dok je preletao područje.  A 2006. godine otkrivena je još jedna i to na rubu Himalaja u Kirgistanu.

4.Nedirnuto bojno polje
Duboko u džunglama Papue Nove Gvineje tek 2010. godine otkriveno je ogromno bojno polje na kom su se u Drugom svetskom ratu sukobili Australijanci i Japanci 1942. godine.Prizor je bio zapanjujući na polju netaknuto je stajala municija,šlemovi i ostaci leševa razbacani su po celoj šumi i netaknuti decenijama. Najfascinantnije je bilo otkriće leša koji je bio naslonjen na drvo.
Lokalno stanovništvo iz plemena Alola znalo je za ovo polje, ali nisu mu se približavali - dijelom iz poštovanja prema preminulima, a dijelom zbog straha od razbacanih granata.

5.Kolor fotografija predaje Nemaca
Dokument o jednom od najvažnijih momenata u Drugom svjetskom ratu otkriven je kasne 2009. godine za vreme jedne aukcije u Engleskoj. Mutna fotografija u boji slikana s manje od 20 metara iz grmlja prikazuje trenutak kapitulacije njemačke vojske maršalu Bernardu Montgomeryju na severozapadu nacističke zemlje.Porodica vojnika koji ju je slikao, odlučila ju je pokazati svetu, odnosno prodati najboljem ponuđaču,i to nakon više od 60 godina skrivanja!

6.Tajna poruka poslana po golubu pismonoši
Englez David Martin otkrio je u novembru 2012. godine u dimnjaku svog doma u Surreyju kostur goluba.To ne bi bilo čudno da za kosti nogu nije bila pričvršćena kapsula crvene boje. Ispostavilo se da se radilo o tajnoj kodiranoj poruci vojnika padobranca W. Scotta, koji je u vreme iskrcavanja na Normandiju izbačen iz aviona iza neprijateljskih linija kako bi izvidio kolike su nemačke snage. Trebalo je mesec dana da se dešifrira samo fragment poruke sastavljene od 27 grupa od po pet slova,a koju je do Britanije ponio očigledno neuspješni golub pismonoša.

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]



Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 351


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA