| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Zanimljivosti

Pronađena voda stara više od milijardu godina

 Zanimljivosti
 Pregleda: 1123
 Dodao/la: Neo
 Datum: 2013-05-17
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 0.0/0

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          




Voda pronađena u rudniku bakra i cinka u Ontariju u Kanadi  stara je više od milijardu godina! Ova voda sadrži hemikalije koje pomažu održavanju života..... 
Milijardu godina stara voda ističe iz izvora koji se nalazi u bušotinama rudnika  na dubini od 2,4 kilometara.

Testovi koji su vršeni na ovoj prastaroj vodi  pokazali da je ona stara najmanje 1,5 milijardi godina, a možda i više .U svom sastavu ima hemikalije koje pomažu u održavanju života,uključujući vodonik i metan.Ovi hemijski gasovi su osiguravali energiju za mikrobe koji nisu izloženi suncu mnogo vremena.

"Naše je istraživanje interesantno naučnicima koji žele saznati kako mikrobi evoluiraju u izolaciji,a suština je u poreklu života, njegovom održavanju, kao i životu u ekstremnim okolnostima i na drugim planetama", izjavio je direktor projekta, profesor Chris Ballentine sa Univerziteta u Mančesteru

Ranije je voda ove starosti pronađena i u stenama.Ali ipak ova voda iz rudnika u Kanadi teče iz stene i to dva litra po minuti. Ima slične karakteristike mlađoj vodi iz južnoafričkog rudnika, koja takođe može da održava život.

Dr. Greg Holland sa Univerziteta u Lancesteru,rekao je da njegove kolege pokušavaju otkriti da li u vodi ima života. Dodao je da je siguran kako je pronađen način na koji planete kreiraju i čuvaju život mikroba milijardama godina. Život se održava bez obzira na uslove života na površini, pa nije isključena i mogućnost da na primer da i ispod površine Marsa postoji neki oblik života.

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]



Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 351


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA