| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Zanimljivosti

10 neobičnih zakona širom sveta

 Zanimljivosti
 Pregleda: 1261
 Dodao/la: Neo
 Datum: 2013-05-15
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 0.0/0

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          




Svi znamo da se zakon mora poštovati,u većoj ili manjoj meri.Zakonom su definisane mnoge stvari,da bi celokupno društvo(čovečanstvo) moglo da što bolje funkcioniše .Ipak postoje u nekim zemljama zakoni koji su u neku ruku baš čudni i uvrnuti ...... 
a za koje sigurni smo mnogi od vas nisu ni čuli.U nastavku teksta pročitajte 10 neobičnih zakona na svetu...

1.   Vermont, SAD, ukoliko žena želi umetne zube,prvo mora zatražiti pismenu dozvolu od supruga.
U Vermontu je nekada postojao zakon  to jest  zakonom je bilo zabranjeno da svežete žirafu za telefonski stub, dok je kupanje nedjeljom zakonski bilo obavezno.Ako se zateknete u ovom mestu i počnete da tvrdite da Bog ne postoji ovde bi vas mogla koštati novčane kazne, pa čak i zatvorske.

2.   U Bangladešu,deca koja imaju 15 godina i stariji od 15 god. mogu završiti u zatvoru ako ih profesor uhavti da varaju na završnom ispitu. Svake godine, Vlada Bangladeša poduzima pojačane mere da se zaustavi varanje, usput provodeći  veliku medijsku kampanju kako bi upozorili učenike na kazne koje ih čekaju.Varanje na testovima nije jedna stvar koja vas može strpati u zatvor u Bangladešu. Probajte se usuditi reći osobi starijoj od 32 godine da je "devica"?!

3.   Francuska najromantičnija zemlja na svetu, i jedina zemlja po kojoj je  jedan poljubac  dobio ime "francuski poljubac" E..sad.. taj frnacuski poljubac u francuskoj može da se okarakteriše kao "prekršaj"  to  jeste može vam se desiti da vas  službeno lice zamoli da se prestanete cmakati  ili da se pomerite tamo gde vas niko ne vidi.Francuzi nisu zabranili samo ljubljenje na željezničkim postajama. Oni su takođe zabranili da nazovete bilo koju svinju Napoleon,u Francuskoj je ilegalno da pucate na Engleza koji prelazi Engleski kanal (osim ako je na ratnom brodu), a pepeljara se smatra smrtonosnim oružjem.

4.   U Singapuru, žvakaće gume su zabranjene. Ovaj zakon je uveden zbog visoke cene i poteškoća u uklanjanju žvaka  sa i iz javnih prostora.U Singapuru je zabranjeno da hodate goli u svom stanu (to se o zakonu smatra  pornografijom), ako ne pustite vodu u javnom toaletu čekaju vas debelo će da vam to naplate kao kaznu po zakonu je ilegalno i uriniranje u liftu kao kao i oralno zadovoljavanje (osim ako je u sklopu predigre).

5.  U Velikoj Britaniji trudnice se mogu "olakšati" gdje god žele, čak i u kapu policajca( e..pa ..sad).Isto tako je protivzakonito da umrete u Domu Parlamenta, ili da naopako zalepite poštansku markicu sa likom nekog britanskog monarha jer se to po zakonu smatra se činom izdaje.Dok  glava svakog mrtvog kita pronađena na obali Velike Britanije automatski postaje vlasništvo kralja ili kraljice. Dok u Škotskoj je zakonska obaveza da pustite stranca u kuću, ako zatraži da koristi vaš toalet.

6.   Ukoliko počine ubistvo u New Jersey-ju, SAD a pri tome imaju neprobojni prsluk na sebi, prekšili su ne jedan, već dva zakona. Iako zvuči poprilično nelogično, ovaj zakon je ipak efikasan – jer presudu ubistva trećeg stepena može pretvoriti u ubistvo drugog stepena.U New Jersey-ju  je takođe zabranjeno nedjeljom prodavati automobile,ilegalno  je i srkati supu. Zakonom je zabranjeno  odgoditi ili zadržati goluba pismonošu,namrštiti se policajcu i naravno, protivzakonito je i to da muškarac plete tokom sezone ribolova.

7.   U Misuriju SAD, Zakon iz 19. veka doduše  niko ga i ne poštuje, zabranjuje prodavanje žutog margarina.Ne postoji evidencija da je iko bio kažnjen po ovom zakonu u posljednjih 100 godina, a ukoliko bi bio, proveo bi pola godine u zatvoru.U Missourriju, mlekarima je zabranjeno da trče kada su na dužnosti,prepadanje beba je takođe težak prekršaj,zabranjeno je ubijanje ptica, kao i oralni seks. Protivzakonito je da zamolite nekoga da vam pripazi parkiran automobil  a zakonom je zabranjeno ponuditi slonove pivom. Za status neženje u Missourriju morate platiti taksu od 1 dolara godišnje.

    Arizona zabranila čak i lažni kokain.Ovo nije jedini čudni i uvrnuti zakon u Arizoni. U ovoj saveznoj američkoj državi je zabranjeno da magarac spava u kadi, kada vas napadne provalnik ili neki kriminalac smete se braniti samo istim oružjem kojim ste napadnuti, a takođe je protuzakonito odbiti čašu vode. Ovdje je ilegalno imati više od dva dilda u kući, ili loviti kamile. Ako posečete kaktus, možete zaraditi zatvorsku kaznu u trajanju od  25 godina

9     Majami, Florida, u ovj državi je zabarnjeno zakonom  pevati ukoliko ste u kupaće kostimu.zabranjeno je i mrmljanje naglas na plaži. Koliko god zvučalo uvrnuto ovaj zakon  i dalje je na snazi.U Miamiju je također ilegalno da neudata žena nedjeljom skače sa padobranom, zabranjeno je ispuštati gasove iza 18h, i zabranjeno je imitirati životinje.

10.   Na Kubi je zabranjeno imati svoj mali biznis,pristupiti internetu,odbiti masovna okupljanja,imati advokata,promeniti posao, promeniti mesto stanovanja…sve ovo možete promeniti samo ako dobijete odbrenje od Komunističke partije Kube. I zabranjeno je naravno kritikovati Kastrov režim.

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]



Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 351


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA