| Registracija | Prijava
ZlatnaVremena

Pocetna » Ljubav i Sex

Draga, dosadna si!

 Ljubav i Sex
 Pregleda: 1359
 Dodao/la: alma86
 Datum: 2013-05-24
 Ukupno komentara: 0

Ocena: 0.0/0

PODELI SA PRIJATELJIMA


                          




Draga, dosadna si!

Savjeti za razbijanje ljubavne monotonije

Većina nas itekako je svjesna da, danas, jedan od dva braka završavaju razvodom. Pitamo se kako su se naši roditelji ili bake i djedovi nosili s bračnim problemima; zašto nisu ‘bježali’ kada se zakomplicira, a zašto mi danas upravo to radimo. Možda zato što sve želimo odmah i mislimo više na sebe nego na one oko nas. Vodeći se tim zaključcima istražili smo kako žena može sačuvati brak i vezu.

U samo tri praktična savjeta pokazat ćemo vam kako vam partner više nikada neće reći 'Draga, dosadna si!'.

1. Zaboravite stare sukobe

Parovi se u većini slučajeva svađaju zbog prošlosti. Svađe počnu zbog nečega što nas trenutno smeta, no na kraju uvijek završe zamjerajući partneru prošle 'grijehe'. Iako smo možda mislili da smo preko toga prešli i da su stari problemi iza nas, nekako uvijek isplivaju kad im se najmanje nadaš i pogoršavaju situaciju. Spominjući 'lanjski snijeg', raspravi nema kraja.

Kako bi to prestali raditi, premda nekad i nenamjerno, prvo morate shvatiti svoju ulogu u tom negativnom uzorku i pokušati nešto promijeniti. Ako ste partneru odlučili oprostiti za pogreške koje su uzrokovale svađe u prošlosti, onda ih stvarno oprostite i zaboravite.

U aktualnim raspravama suzdržite se od usporedbi trenutne s prijašnjim situacijama i ne natječite se s partnerom u međusobnom nabrajanju pogrešaka i mana. Fokusirajući se na trenutni problem i kontrolirajući bijes time što nećete spominjati stvari iz prošlosti smanjit ćete napetost situacije. Time ćete sebe zaštititi od suvišnog uzrujavanja i smanjiti negativnost prema partneru koji će to prepoznati, i nadajmo se, povesti se vašim primjerom.

2. Mijenjajte sebe, a ne svog partnera

Previše vremena provodimo razmišljajući o tome kako da 'popravimo' osobu s kojom živimo, a premalo o tome kako da sebe očeličimo. Vrijeme je za drugačiji pristup! S obzirom na to da akcije vašeg partnera ne možete promijeniti, mijenjajte vaše reakcije. Ne možete ga kriviti za vaše nezadovoljstvo. Posložite prioritete! Razmislite dobro zbog čega ste se zaljubili u vašeg partnera i jesu li vam te osobine bitnije od nekih njegovih koje vam se ne sviđaju i za koje znate da ih ne možete promijeniti. Ako ga ipak ne možete prihvatiti sa svim njegovim manama, prestanite mučiti sebe i vašeg partnera te potražite sreću s nekim drugim.

No, ako ste ipak odlučili ostati u takvoj vezi, ne možete dane provoditi prigovarajući. Ogovaranje vašeg partnera prijateljima ili obitelji također ne nosi ništa dobro. Samo ćete se stvoriti lošu sliku o njemu svojoj okolini, koju ste možda preuveličali u trenutku. A kad taj trenutak prođe, vaše bližnje nećete više moći uvjeriti da je on u biti dobra osoba te da vas usrećuje. Umjesto da trošite energiju na ‘blaćenje’ partnera, pobrinite se za to da sebe dovedete na ‘pozitivnije mjesto’. Slušajte glazbu koja vas smiruje ili radite stvari koje vas vesele.

Preuzmite kontrolu nad vašim osjećajima. Promijenite način na koji reagirate. Probajte dokučiti na koji način smireno odgovoriti, a da pri tom ne izgubite dostojanstvo. Rezultati će brzo biti vidljivi. Možda vam to neće riješiti sve probleme, no svakako ćete osjećati veće samopouzdanje i biti sretnija sa sobom.

3. Šutnja je zlato!

Mnogi psiholozi i bračni savjetnici smatraju da razgovorom o problemima, u većini slučajeva, možemo samo pogoršati situaciju. Zaboravite sve što ste dosad čuli o tome da partnera trebate natjerati da vam se otvori i da forsirate razgovore u kojima dijelite vaše osjećaje. Znanstveno je dokazano da muškarci već rođenjem drugačije reagiraju na anksioznost i stresove od žena.

Žene se u odrasloj dobi u većini slučajeva prilikom konflikata brane razgovorom. Muškarci se s druge strane brane ‘oklopom’, povlače se i zatvaraju u sebe. Jedna od najvećih muških boljki je ona da nije dostojan nečega ili da u nečemu nije dovoljno dobar. E sad, u verbalnoj debati i količini izgovorenih riječi u minuti sigurno ne mogu biti bolji od žena i pri raspravama se ne osjećaju ugodno.

Razgovore ostavite za prijateljicu, a djelima, vodeći se prethodnim savjetima, pokažite partneru da vam je stalo. Isto mjerom će vam biti i vraćeno. Vaš partner otvorit će vam se kada se neće osjećati ugroženo.

Samo registrovani korisnici mogu da komentarisu na sajtu
[ Registracija | Prijavi se ]



Sport [0]
Film [0]
Zanimljivosti [18]
Nauka [0]
Tracevi [0]
Ljubav i Sex [5]
Estrada i Tv [1]
Zdravlje [4]


Molimo vas da ocenite bas onako kako vi mislite

Total of answers: 351


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0



Prijatelji Sajta

Popularni Linkovi

Razmena Linkova

Pravila

  • Pravilnik
  • DMCA